Chris van ‘t Hof

Chris van ‘t Hof – Tek Tok 

Chris van ’t Hof (1972) is internetsocioloog, schrijver en presentator. Ingewikkelde zaken in wetenschap en technologie leuk maken, dat is zijn ambitie. Zijn bureau heet Tek Tok: praten over apparaten, maar dan met de nodige dosis rock n roll. Met een opleiding in elektrotechniek en sociologie heeft hij de afgelopen 23 jaar veel onderzoek gedaan naar maatschappelijke vraagstukken rondom ICT-gebruik, onder andere bij RAND Europe, de Ithaka Media Groep en het Rathenau Instituut.

Chris heeft inmiddels meer dan 200 presentaties gegeven en als moderator meer dan 300 events geleid: van congressen en workshops tot festivals en talkshows. Van 2008 tot 2014 deed 37 afleveringen van Spinoza te paard, een praatprogramma met de top van de Nederlandse wetenschap in het Paard van Troje Den Haag. Van 2012 tot 2016 deed hij daar Tek Tok late night, een praatprogramma over IT-actualiteiten, in opdracht van verschillende partners. Sinds 2017 doet hij in Club Worm Rotterdam Hack Talk, een praatprogramma voor en door hackers. Daarnaast leidt hij nu vaak congressen in de veiligheidssector en doet hij crisisoefeningen.

In 2015 publiceerde hij zijn achtste boek: “Helpende hackers. Verantwoorde onthullingen in het digitale polderlandschap” en in 2016 de vertaling: “Helpful Hackers. How the Dutch do Responsible Disclosure”. Eerder verschenen o.a. van zijn hand: “De Digitale Generatie” (2006), “RFID and Identity Management in Everyday Life” (2007), “Check in / Check out. The Public Space as an Internet of Things” (2011, in Nederlands, Engels en Chinees) en “Voorgeprogrammeerd. Hoe internet ons leven leidt.” (2012). Momenteel werkt hij aan zijn negende boek, met als werktitel: “Cyberellende was nog nooit zo leuk”.

Chris van t Hof

3 & 4 okt
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie