Dag van de Fraudeonderzoeker: 18 april ’19

Eén van onze founding partners van het Fraude Film Festival, het IFFC, organiseert de Dag van de Fraudeonderzoeker op 18 april 2019 in de Fokker Terminal in Den Haag.

Is voormalig vastgoedtycoon Roger Lips een witteboordencrimineel met schulden die oplopen tot meer dan 500 miljoen euro? En/of zijn hij en zijn familie het slachtoffer van malicieuze praktijken van samenspannende Nederlandse banken, curatoren en rechtbanken?
Een intrigerend onderzoek naar de waarheid in de ‘zinderende oorlog’ tussen voormalig vastgoedtycoon Roger Lips en fraudeonderzoekers als keynote van de Dag van de Fraudeonderzoeker op donderdag 18 april a.s.


IFFC-dag-vd-fraudeonderzoeker

 

‘Niets is de waarheid en de waarheid stelt niets voor’

Een niets verhullende keynote presentatie

Onderzoeksjournalisten Hans Pérukel en Peter Olsthoorn, de makers van deze documentaire, vertellen hun verhaal en bevindingen tijdens de keynote sessie.

Vervolgens komen in een discussie met drie fascinerende deskundigen en het ongetwijfeld opnieuw enthousiaste en zeer betrokken publiek, en diverse spannende break-out sessies de verschillende onderzoekstechnieken, risico’s, obstakels en valkuilen aan de orde, met vragen als;

  • Wat is waarheidsvinding precies?
  • Leveren verschillende typen onderzoekers verschillende waarheden op?
  • Hoe onafhankelijk is de fraudeonderzoeker?
  • Is publiek-private samenwerking een must of een onbegaanbaar pad?
  • Werkt rechercheren over de grenzen en zo ja, hoe werkt het dan?
  • Hoe doe je zorgvuldig onderzoek en voorkom je een heksenjacht?
  • Aan welke ethiek en regels ben je als fraudeonderzoeker gebonden?

Aan het eind van deze dag bent u niet alleen op de hoogte van de belangrijkste nieuwe trends, maar heeft u ook meer inzicht in de actuele vormen van fraudeonderzoek en waarheidsvinding verkregen en heeft u uw netwerk van fraudeonderzoekers flink uitgebreid met interessante professionals uit zowel de overheid als het bedrijfsleven en kennisinstellingen!

Preview

Meer info

Het IFFC ziet u graag (terug) op 18 april 2019 bij de Dag van de Fraudeonderzoeker in de Fokker Terminal, Binckhorstlaan 249 te Den Haag. Hier op de website van het IFFC, een founding partner van het Fraude Film Festival, vindt u alle informatie en kunt zich inschrijven.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie