Genomineerden Anti Fraude Award 2018 bekend


De nominaties van de Anti Fraude Award 2018 zijn bekend. Het Expert Comité heeft uit  25 kanshebbers drie genomineerden gekozen die kans maken op deze gerenommeerde prijs.

Voorgedragen worden voor de longlist geldt eigenlijk al als een enorme blijk van erkenning en zichtbaarheid. Dit jaar waren dat maar liefst vijfentwintig personen, organisaties en initiatieven. Voor het Expert Comité wederom de moeilijke taak om drie nominaties te kiezen uit dit grote aantal fantastische kandidaten. Het Expert Comité spreekt dan ook veel waardering uit voor al diegenen die zich bezig houden met de bestrijding van fraude. Maar wie treedt er dit jaar in de voetsporen van Opgelicht?! (2014), Transparency International NL (2015), Peter Olsthoorn (2016) en Team High Tech Crime (2017).

Het Expert Comité koos de volgende drie kandidaten die op 4 oktober kans maken op de vijfde Anti Fraude Award:

TicketSwap is gekozen omdat het volgens het Expert Comité een goed voorbeeld is hoe fraude, in dit geval de schimmige handel met tweedehands tickets, kan worden aangepakt met een innovatief idee en een doordachte uitvoering daarvan.

Bart de Koning is genomineerd omdat deze door idealisme gedreven journalist de BV Nederland op beschouwende en genuanceerde wijze confronteert met het feit dat het qua fraude en corruptie niet veel beter is dan in andere landen.

Hackshield/Flavour heeft de nominatie te danken aan het feit dat het Expert Comité ervan overtuigd is dat dit initiatief zich onderscheidt door de gekozen doelgroep (kinderen). Door hen spelenderwijs bewust te maken van de online gevaren, draagt dit project op educatieve wijze bij aan het online-weerbaar maken van de nog vaak kwetsbare kinderen.

De bekendmaking van de winnaar van de Anti Fraude Award vindt plaats op 4 oktober om 20.30 uur tijdens het Fraude Film Festival.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie