Genomineerden Anti Fraude Award bekend

PERSBERICHT

Genomineerden Anti Fraude Award bekend

De nominaties van de Anti Fraude Award 2019 zijn bekend. Het Expert Comité heeft uit 19 kanshebbers drie genomineerden gekozen die op 3 oktober kans maken op de Anti Fraude Award 2019.

Voorgedragen worden voor de longlist is al een enorme prestatie en eer. Het is een blijk van erkenning en zichtbaarheid. Dit jaar waren dat negentien personen, organisaties en initiatieven. Voor het Expert Comité ook dit jaar weer een lastige taak om hieruit de shortlist te kiezen. Het Expert Comité is elk jaar weer onder de indruk van al diegenen die zich zo buitengewoon inzetten bij de bestrijding van fraude en corruptie. Maar de grote vraag is natuurlijk: “wie wordt de opvolger van Opgelicht?! (2014), Transparency International NL (2015), Peter Olsthoorn (2016), Team High Tech Crime (2017) en Bart de Koning (2018)?”

Het Expert Comité koos dit jaar de volgende drie kandidaten die kans maken op de zesde Anti Fraude Award:

Eliot Higgins is gekozen omdat hij de grondlegger is van het krachtige internationale onderzoekcollectief Bellingcat. Het Expert Comité vindt het indrukwekkend hoe Bellingcat in korte tijd naam heeft gemaakt met baanbrekend en opzienbarend onderzoek.

Project Hack_Rightis genomineerd omdat dit erg slim is bedacht en uitgewerkt door het Team High Tech Crime en het Openbaar Ministerie. Met name de concreetheid van het idee is bewonderenswaardig, aldus het Expert Comité.

Paul Deplaheeft zijn nominatie te danken aan het feit dat hij tegen de stroom in durft te zwemmen. Het Expert Comité zegt hierover: “deze Burgemeester heeft een duidelijke visie op de aanpak van drugscriminaliteit en weet wat er in de maatschappij speelt”.

De bekendmaking van de winnaar van de Anti Fraude Award vindt plaats op 3 oktober om 20.00 uur tijdens het Fraude Film Festival en EYE Amsterdam. Mis het niet!

3 & 4 okt
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie