Modern Slavery and your Devices

Filmmaker Heather White, co-regisseur van COMPLICIT, creëerde een krachtige korte film genaamd “Modern Slavery and Your Devices” die je de levensduur van je telefoon en de andere elektronica laat zien die je dagelijks gebruikt.

De reis begint bij de kobaltmijnen in Congo die kinderarbeid exploiteren om de nodige metalen te krijgen om de elektronische componenten te bouwen. Vervolgens reizen ze naar China en Zuid-Korea, waar miljoenen fabrieksarbeiders worden blootgesteld aan giftige chemicaliën tijdens het assembleren van Android en iPhones.

Van daaruit belanden ze in de handen van consumenten wereldwijd – vorig jaar werden 1,2 miljard smartphones verkocht. Aan het einde van de levenscyclus van je telefoon, nadat je hem hebt weggegooid, of dacht dat je je smartphone correct had gerecycled, eindigt hij waarschijnlijk waar het begon: in Afrika (Nigeria en Ghana). Illegaal elektronisch afval is ook een groot probleem in India en Pakistan.

Jaarlijks wordt 50 miljoen ton e-waste weggegooid, wat schadelijke, levensbedreigende gevaren oplevert in gemeenschappen. Onze 24/7 vraag naar smartphones beïnvloedt het leven van miljoenen mensen over de hele wereld.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie