Stopping Traffic

Stopping Traffic, 2017.

Stopping Traffic is een indringende Amerikaanse documentaire, geregisseerd door Sadvi Siddhale Shree en geproduceerd door een team van monniken bij Siddhayatan Tirth.

De documentaire onderzoekt de internationale crisis, veroorzaakt door mensenhandel t.b.v. de seksindustrie, vooral waar deze kinderen betreft, vanuit een onthutsende persoonlijke ervaringen. De documentaire bevat interviews met slachtoffers van ontucht en mensenhandel en senior activisten, met aanvullend commentaar en duiding vanuit sociaal werk, doctoren, academici en nieuwe activisten.

Volgens een onderzoek van “the International Labour Organisation” uit 2014, worden 21 miljoen mensen wereldwijd “verhandeld” elk jaar. Dit levert de smokkelaars en handelaren naar schatting 150 miljard aan omzet per jaar. De film behandelt zaken in de Filipijnen, Mexico, Thailand, Irak en, maar liefst, in grote steden in de Verenigde Staten. De film biedt daarmee een rauw beeld en ervaringen uit de eerste hand rondom mensenhandel.

De documentaire onderzoekt gebruiken binnen betrokken families en op straat, en geeft een beeld hoe kinderen of jong volwassenen betrokken raken, met een gemiddelde kostenpost van $90, maar mogelijke opbrengst van duizenden dollars per slachtoffer voor de handelaar. De filmmakers laten zien dat de Verenigde Staten de grootste afzetmarkt blijkt met de meeste klanten, met de onthutsende onthulling dat de  Super Bowl als centraal populair evenement de omgeving biedt waarbij mensenhandel floreert.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie