The Price of Free

The Price of Free, 2018, 87min

Een zeer belangrijke inzending in het programma van het Fraude Film Festival, The Price of Free, is een documentaire over Nobelprijswinnaar Kailash Satyarthi. De film, voorheen bekend als Kailash, ging in première op het Sundance Film Festival 2018 en won de Sundance Grand Jury Prize en debuteerde op YouTube in november 2018. The Price of Free werd genomineerd voor een Emmy voor Outstanding Social Issue Documentary bij de 40e Nieuws en Documentaire Emmy Awards.

De film laat zien hoe Satyarthi een carrière als elektrotechnisch ingenieur achter zich liet en Bachpan Bachao Andolan (Save the Childhood Movement) begon om kinderen uit de slavernij te redden. In de decennia daarna heeft hij meer dan 87.000 kinderen gered en een wereldwijde beweging opgebouwd, waaronder een van de grootste maatschappelijke bewegingen, de Global March Against Child Labour die een internationale wet eiste tegen de ergste vormen van kinderarbeid. En de ‘100 miljoen campagne’; een call to action door en voor jeugdigen, die ervoor zorgt dat elk kind ter wereld vrij, veilig en goed opgeleid is.

Bovendien heeft ook Satyarthi verschillende acties gelanceerd. De film volgt Satyarthi en zijn team over de hele wereld door geheime invallen en zoektochten naar vermiste kinderen. Satyarthi is een activist in hart en nieren, die hoopt dat zijn belofte aan zichzelf om de kindslavernij in zijn leven te beëindigen ooit zal uitkomen.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie