Unfair game: How Trump won / The Great Hack

The Great Hack (donderdag 3 okt) / Unfair Game: How Trump Won (vrijdag 4 okt), 2019

Hij verloor de algemene verkiezingen met een historische marge van 3 miljoen nominale stemmen. Hij loog tijdens de hele campagne tegen de pers en het publiek en duwde zijn land een tijdperk van post-waarheid in. In de nasleep van de neonazistische demonstraties in Charlottesville, met de terughoudendheid van Trump om de blanke supremacisten te veroordelen die zijn sterke banden met extreem rechts benadrukken, vragen we ons af hoe deze controversiƫle figuur erin slaagde de machtigste man ter wereld te worden.

In de schaduw van de president van de VS staat een mysterieuze man die al tien jaar miljoenen dollars in conservatieve doelen heeft gestort. Een man die de controle nam over de campagne van Donald Trump. Een man die Breitbart News controleert, een ultraconservatieve website die is veranderd in een alt-rechtse propagandamachine, geleid door Steve Bannon, een blanke nationalist en de voormalige Chief Strategist van Trump. Een man die een psychometrische onderneming financierde, die big data gebruikte om alles over ons te weten te komen, om zich op kiezers te richten en de verkiezing in het voordeel van Trump te beĆÆnvloeden. Wie is deze man achter het succes van Trump? Zijn naam is Robert Mercer, een raadselachtige miljardair die erin is geslaagd om publieke controle te vermijden … tot nu toe!

Als “Unfair Game: How Trump Won ” niet schokkend genoeg was, gaat de saga verder in “The Great Hack” en worden verschillende wortels en oorzaken onderzocht. Het verhaal begon niet met de verkiezing van Trump. Brexit was cruciaal, zeker de krachten achter de strategie van de campagne.

Als een documentaire, een thriller en een waslijst met aantijgingen schetst The Great Hack in detail hoe sociale mediasites zoals Facebook en gegevensfirma’s zoals Cambridge Analytica gegevens van mensen oogsten en gebruiken om dingen aan gebruikers te verkopen – zo ook aan politieke kandidaten en agenda’s. Is er echt iets veranderd sinds het schandaal uitbrak, of is dit allemaal onderdeel geworden van onze politieke systemen?

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie