Bestuur

Stichting Fraude Film Festival

RSIN8540.52.410


Arthur de Groot (voorzitter)

Arthur de Groot is ruim 30 jaar als forensisch accountant en gerechtelijk deskundige werkzaam in de fraudebestrijding, eerst bij de Centrale Recherche Informatiedienst (CRI) in Den Haag, later bij Ernst & Young en als partner bij Deloitte. Hij is tevens initiatiefnemer en directeur van het in 2015 opgerichte en in Den Haag gevestigde Institute for Financial Crime, een kennisinstituut gericht op de innovatie van fraude- en corruptiebestrijding.

Arthur heeft veel ervaring met het opzetten van forensic opleidingen en trainingen. Sinds 2014 is hij voorzitter van het Fraude Film Festival.

Deloitte Forensic & Dispute Services


IFFC


Jantien Heimel (penningmeester)

Jantien is hoofd Internal Audit Netherlands bij Vattenfall Group, de moedermaatschappij van energiemaatschappij Nuon. Zij is onder meer verantwoordelijk voor de coördinatie van incidentonderzoeken binnen Vattenfall. Daarvoor was zij manager bij Ernst & Young Security & Integrity Services. Tot medio 2013 was Jantien voorzitter van het bestuur van de Nederlandse afdeling van de Association of Certified Fraud Examiners (ACFE). Daarnaast is Jantien voorzitter van het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIA NL).

Nuon


Rob Otjens (secretaris)

fff rob otjens

Rob is de initiatiefnemer van het Fraude Film Festival, secretaris van de Stichting en directeur van Fortress Group. Fortress Group bestaat uit twee bedrijven: Fortress Staffing Services bv en Fortress Academy bv. Fortress Staffing is gespecialiseerd in werving en selectie, detachering en interim management op het gebied van security en fraude-riskmanagement. Fortress Academy ontwikkelt en verzorgt opleidingstrajecten op het gebied van security en fraude-riskmanagement.

Voordien was Rob onder meer werkzaam als districtsmanager bij Securicor en bij Adecco Personeelsdiensten.

Fortress


Marijke Kaptein (bestuurslid)

 

marijke kaptein

Marijke Kaptein  heeft veel ervaring in de opsporing en vervolging van strafzaken. Zij was onder meer fraude-officier bij het Openbaar Ministerie en plaatsvervangend directeur van de FIOD. Op dit moment is zij directeur van het Bureau Financieel Toezicht.

Daarnaast was zij de afgelopen 20 jaar voorzitter van een galerie. Ook is zij een liefhebber van film. De combinatie van fraude, kunst en film maakte haar vanaf de start enthousiast voor het FFF. Via films en documentaires kan een verhaal immers anders, indringender worden verteld. En fraude kent veel verhalen. Over gretigheid, grenzen, gemakzucht en inventiviteit. Het gaat over mensen. Over ons.

Tijdens de eerste twee edities heeft Marijke meegedaan aan een Q&A met Peter van Ingen. Vanaf mei 2016 is zij medebestuurder van het FFF. Ze hoopt haar kennis, bestuurservaring en haar netwerk in te kunnen zetten voor dit mooie festival.

FIOD Belastingdienst