Sprekers en Panelleden

Alle documentaires van het Fraude Film Festival worden door zeer gewaardeerde sprekers en panelleden ingeleid en nabesproken met het publiek en uitgenodigde gasten.

Deze panelleden komen uit het werkveld, hebben meegewerkt aan de films of zijn via de FFF-partners bij het onderwerp betrokken. Het zijn stuk voor stuk ervaren sprekers die de interactie aangaan met gasten en publiek.


Harm Trip
Harm Trip is directeur van de Rijksrecherche en heeft jarenlange ervaring met het doen van strafrechtelijke onderzoeken binnen de overheid naar lekken van informatie, omkoping en andere misdrijven.


Ronald Steen
Ronald Steen is sinds 1998 officier van justitie. Hij was de officier in grote Rijksrecherchezaken als dat van Demmink en Hooijmaijers. Ronald is nu onder meer verantwoordelijk voor integriteitszaken in Rotterdam.


Willeke Slingerland
Willeke Slingerland is als Lector Weerbare Overheid verbonden aan Hogeschool Saxion (Apeldoorn, Deventer en Enschede). Binnen het lectoraat geeft zij leiding aan de onderzoekgroep die praktijkgericht onderzoek doet naar het voorkomen en bestrijden van financieel-economische criminaliteit en ambtsmisdrijven. Willeke promoveerde in 2018 met haar onderzoek naar de relatie tussen netwerken en corruptie. Recent verscheen haar boek ‘Network Corruption: When Social Capital Becomes Corrupted’. Eerder onderzocht zij in opdracht van Transparency International het Nederlandse Nationaal Integriteitssysteem. Willeke is ook de Nationaal Rapporteur Corruptie voor de Europese Commissie.


Herman Bolhaar
Herman Bolhaar was appointed as the Dutch National Rapporteur on Human Trafficking and Sexual Violence against Children Herman Bolhaar on 1 February 2018. He researches and reports on the nature and extent of human trafficking and sexual violence against children in the Netherlands, and on the effects of the government policies pursued. He does so by publishing monitors and thematic reports, for instance on prostitution and human trafficking. The Dutch Rapporteur works independently and reports to the Dutch government.


Bram Vermeulen
Bram Vermeulen (1974), doet sinds 2001 verslag vanuit Afrika, Turkije en Midden-Oosten voor NRC Handelsblad, NOS en Nieuwsuur. Hij schreef het boek ‘Help, ik ben blank geworden’ en presenteerde 5 reisseries bij de VPRO, waaronder ‘De Trek’ en ‘Sahara’. Hij werd in 2008 gekozen tot journalist van het jaar en won de Dick Scherpenzeelprijs, de Lira Correspondentenprijs en de Herman Wekkerprijs voor zijn werk. Hij heeft een kat met de naam Karamel.


Pauline Overeem
Pauline Overeem werkt als senior onderzoeker bij het Amsterdamse centrum voor onderzoek naar multinationale ondernemingen (SOMO) en onderzoekt de impact van bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Ze zit in de Board of Electronics Watch. Ze heeft gewerkt voor verschillende organisaties, waaronder de Hoge Commissaris voor de mensenrechten van de Verenigde Naties, Oxfam Novib en Arisa (voorheen Landelijke India Werkgroep). Ze studeerde hedendaagse Aziatische geschiedenis en behaalde een masterdiploma in politieke wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.


Arpinder Singh
Arpinder trad in maart 2010 in dienst bij Ernst & Young en kwalificeerde zich als Chartered Accountant. In 1996 Arpinder leidde EY’s India Forensic & Integrity Services-praktijk, met o.a. leiderschapsverantwoordelijkheid voor forensische ondersteuning in Bangladesh, Nepal en Sri Lanka en opkomende markten (Afrika, Midden-Oosten en ASEAN) ). Hij is ook lid van het Global Forensic Executive Committee. Arpinder is president van Mumbai Chapter (India) van de Association of Certified Fraud Examiners (ACFE).


Edwin van Breemen
Edwin van Breemen is werkzaam als coach, trainer en Onafhankelijk Cliëntondersteuner en richt zich zowel op mensen met een beperking als op zorgprofessionals vanuit zijn bedrijf D en K Coaching en Advies. Met een jarenlange ervaring binnen de zorgsector doet hij dit vanuit een focus voor kwaliteit van leven.


Roxana Faujdar
Roxana Faujdar werkt als productmanager Langer Zelfstandig Wonen en Duurzaam Wonen Rabobank en is mede-initiatiefnemer van de Lokale Alliantie in Zoetermeer. Een van de 62 lokale netwerken dat financieel misbruik regionaal bestrijdt. Daarnaast is zij betrokken bij het programma van de banksector om financieel misbruik van bankrekeningen van hun cliënten aan te pakken.


Cees van Dam
Hoogleraar Erasmus Universiteit


Nick van Buitenen
Nick van Buitenen is voorzitter van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) en werkt als notaris in Utrecht. Het notariaat ziet het als zijn plicht om financiële uitbuiting van kwetsbare cliënten te voorkomen en te bespreken. Dit doen we in onze dagelijkse praktijk en samen met andere partijen o.a. in het Deltaplatform Dementie en de VWS-alliantie ‘Veilig financieel ouder worden’.


Jill Coster van Voorhout
Universitair docent internationaal strafrecht Universiteit van Amsterdam


Monique Mos
Hoofd Operatiën bij de eenheid Den Haag Nationale Politie


Rob van ’t Oever
Hoofd Intelligence Centre ABN AMRO


Hans van der Vlist
Directeur FIOD


Paul Vlaanderen
Voorzitter Transparency International


Koen Haegens
Journalist bij de Volkskrant en auteur


Bart Vrancken
Directeur Enterprise Risk Management Volksbank N.V.


Terrence Guiamo
Head Diversity & Inclusion PwC


Xango Eyeé
Programme Manager Machine Learn Fairness Google


Dr. Haroon Sheikh
Senior wetenschapper bij Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en als Filosoof verbonden aan de VU


Marja Sijpestein
Manager bij Scharlaken Koord


Eric Hertogh
Projectleider Smart Cell Find the Money Taskforce Brabant Zeeland


Marjolein Braamhaar – Van der Werff
Head of KYC & privacy & regulatory at ING


Samantha Sheen
Financial Crime Advisor at Efficient Frontiers International


Albert Balvers
Ex-directielid Dixons, V&D Warenhuizen en bij KPN Telekom. Wegens fraude veroordeeld. Auteur van het boek “Steil Omhoog en Hard Omlaag”


Michael Skiba (“Dr. Fraud”)
J. Michael Skiba, bekend als Dr. Fraud, is een internationale expert op het gebied van economische criminaliteit en is een van de beste misdaadbestrijders ter wereld genoemd. Hij heeft een MBA en een PhD met een onderzoeksfocus op fraude en economische criminaliteit en wordt beschouwd als een van de toonaangevende onderzoekers op dit gebied. Hij is al meer dan vijftien jaar universiteitsprofessor en vervult momenteel de functie van programmavoorzitter van Criminal Justice aan de Colorado State University Global Campus.


Wim Huisman
Hoogleraar Criminologie bij de Vrije Universiteit


Koen Juffermans
Business Development Manager bij BusinessForensics


Geert Potjewijd
Managing Partner De Brauw Blackstone Westbroek


Roel Stevens
Directeur van de Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de NVWA


Martijn Zwiers
Officier van Justitie Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie


Léon Faassen
Voorzitter LLTB


Thomas Huchon
Thomas Huchon is een regisseur bekend van: Conspi Hunter (2015), Trumping Democracy (2017) en Quotidien (2016)


Maurits Martijn
Journalist bij De Correspondent


Els Martens
Portefeuillehouder mensenhandel Openbaar Ministerie – Functioneel Parket


Lilianne Ploumen
Voormalig Minister Ontwikkelingssamenwerking


Marleen Stikker
Directeur van de Waag Society


Eric Hertogh
Projectleider Smart Cell Find the Money Taskforce Brabant Zeeland


Koen Kolodziej
Afdelingshoofd van de Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de NVWA


Ingeborg Koopman
Officier van Justitie bij het Functioneel Parket  van het Openbaar Ministerie


Claudia de Wit-Heuver
Melkveehouder


Oliver Bullough
Oliver Bullough (Wales, 1977) is een Brits onderzoeksjournalist en schrijver. Hij studeerde Moderne Geschiedenis aan de Universiteit van Oxford. Zijn artikelen worden hoofdzakelijk gepubliceerd door Reuters, The Guardian en The New York Times. Schrijver van het boek ‘Money Land’.


Tim Jelfs
Assistant Professor of American Studies Faculteit der Letteren, rijksuniversiteit Groningen


Casper Frank Eggink

Sinds 1988 bekleedde Frank Eggink verschillende leidinggevende functies bij Royal Dutch Shell. Gedurende 23 jaar heeft hij uitgebreide ervaring opgedaan in de sectoren olie en gas, chemicaliën, hernieuwbare energie en bosbouw in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. In zijn laatste opdracht was Frank Vice-President voor Finance & Planning voor Shell Energy in Europa, Rusland en Centraal-Azië. Voordat hij in 2013 bij de Damen Shipyards Group kwam, droeg hij bij aan de complexe ommekeer van de DeepOcean Group – een subsea-dienstverlener – als CFO. Hij heeft een brede zakelijke achtergrond met solide strategisch leiderschap, zakelijke transformatie en leiderschapskwaliteiten op financieel gebied en een bewezen staat van dienst op het gebied van waardecreatie en levering. Daarnaast is hij lid van een aantal adviesraden. Bij Damen: Frank Eggink, Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur, is verantwoordelijk voor Finance, Insurance, Group IT&IM, Compliance en Customer Finance.


Siem Eikelenboom

Siem Eikelenboom studeerde journalistiek en kunstgeschiedenis in Utrecht. Hij werkte eerder als onderzoeksjournalist bij het Utrechts Nieuwsblad, het onderzoeksprogramma Zembla en het actualiteitenprogramma Nova. In 2008 stapte hij over naar Het Financieele Dagblad. Zijn onderzoekswerk werd driemaal bekroond met de Citi Journalistic Excellence Award en tweemaal met de Pulitzer (als lid van het team van de New York Times dat Apple onderzocht en als lid van het internationale consortium van de Panama Papers). In 2015 werd een serie over fraude door Royal Imtech in Polen genomineerd voor De Loep. In 2001 werd zijn boek De Genetische Vingerafdruk genomineerd voor de Eureka Prijs, de prijs voor het beste wetenschappelijke boek.

3 & 4 okt
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie