Cyber attacks

Verschillende vormen van cybercriminaliteit komen steeds vaker voor. Zo ook het hacken van computersystemen en het stelen van datagegevens. Afgelopen jaren regende ‘t het ene datalek na het andere, waarbij bijvoorbeeld wachtwoorden van klanten van Linkedin, Uber, Ebay, Playstation en Dropbox openbaar werden. Daarmee lagen privacygevoelige gegevens van miljoenen mensen op straat, voor het grijpen voor eenieder die daar kwaad mee wilde doen.

Cyber attacks ondermijnen het vertrouwen in bedrijven en de maatschappij als geheel. Bedrijven betalen letterlijk en figuurlijk een hoge prijs voor de reputatieschade als gevolg van datalekken. Ook in het licht van de huidige verscherpte wetgeving rondom privacy, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), zijn bedrijven gebaat bij goede advisering en gedegen impactanalyses.

EY Advisory zoekt oplossingen voor deze complexe vraagstukken en neemt ons in deze sessie van het Fraude Film Festival mee in de wereld van cybersecurity. Daarnaast zullen we zowel on-screen als off-screen kennis maken met Luke Dembosky. Hij is partner bij Debevoise & Plimpton LLP en is vanwege zijn expertise op het gebied van cybersecurity ook te zien in van American Greed. Dembosky was eerder werkzaam als deputy assistant attorney general bij de nationale veiligheidsafdeling van het Amerikaanse ministerie van justitie, waar hij de hoogste functionaris was op het gebied van cyber crime-opsporing en -vervolging. Een waardevolle spreker over een alarmerende vorm van maatschappelijke ondermijning.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie