Hoofdthema 2019: Uitbuiting!

Hoofdthema van het Fraude Film Festival 2019 is “Uitbuiting”.

Waar sprake is van uitbuiting en corruptie, komen mensenrechten in het gedrang. Corruptie is een vorm van ondermijnende criminaliteit die de structuur van de maatschappij verzwakt en uitbuit. Fraude of financieel-economische criminaliteit is daarbij de motor die de wereld zoals we die kennen wezenlijk verandert naar een maatschappij die soms meer lijkt op het “Wilde Westen”.

Menig instituut van waaruit voorheen de fundamentele mensenrechten konden worden beschermd, lijkt niet langer relevant in een concurrerende en door conflicten geteisterde wereld. Mazen in de wet worden beschouwd als kansen om je voordeel mee te doen. Mensen lijken handelswaar geworden. Sociale, democratische, financiële en economische systemen en de urgentie van de continue nieuwscyclus mogen allemaal worden benut voor duistere doeleinden of financieel gewin. Zwart geld drijft zelfs de politiek van vandaag. Het beïnvloedt ons allemaal.

Hoe kunnen we het tij keren en innovatieve manieren van fraude bestrijden? Door overheidsinstanties, bedrijven en het grote publiek samen te brengen door samen te werken met een gemeenschappelijk doel.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie