Wie sleept dit jaar de Anti Fraude Award in de wacht?

De drie nominaties van de Anti Fraude Award 2016 zijn bekend. Uit de zeventien kanshebbers koos het Expert Comité drie nominaties die dit jaar kans maken op de Anti Fraude Award. Dat zijn de onafhankelijke voedselwaakhond Foodwatch NL, onderzoeksjournalist Peter Olsthoorn en Herman Ram van de Nederlandse Doping Autoriteit.

De Anti Fraude Award is een blijk van waardering voor personen, organisaties of initiatieven, die zich hebben onderscheiden bij de bestrijding van fraude en een voorbeeld en inspiratie zijn voor anderen.

Het Expert Comité bestaat uit vijf deskundigen op het gebied van fraudebestrijding uit de publieke en private sector.  Bij de keuze liet het Expert Comité zich leiden door fraude in brede zin. Ook werd gekeken naar de behaalde resultaten en in hoeverre de kandidaat een breed publiek wist te bereiken en in beweging te krijgen. Het Expert Comité is van mening dat de drie genomineerden zonder enige twijfel aan deze criteria voldoen.  

Wie wordt de opvolger van Opgelicht?! en Transparency International NL? Dat weten we op 13 oktober. Dan wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het Fraude Film Festival in filmmuseum EYE te Amsterdam. De bronzen award  is wederom van de hand van de bekende kunstenaar Jeroen Spijker en symboliseert “oplettendheid”.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie