Winnaar Anti Fraude Award 2018

AMSTERDAM – Tijdens het Fraude Film Festival 2018 is de vijfde Anti Fraude Award uitgereikt aan Bart  de Koning. Bart was genomineerd omdat hij na jaren onderzoek zijn bevindingen heeft gepubliceerd in het boek ‘vriendjespolitiek, fraude en corruptie in Nederland’.

Het Expert Comité oordeelde dat deze door idealisme gedreven journalist de BV Nederland op beschouwende en genuanceerde wijze confronteert met het feit dat het qua fraude en corruptie niet veel beter is dan andere landen. Met zijn boek draagt hij bij aan inzicht wat een fraudeur beweegt en waarom ze hun daad bagataliseren nadat hun handelen is ontdekt. Naast Bart de Koning waren ook TicketSwap en Project Hackshield van Flavour genomineerd. TicketSwap is een goed voorbeeld hoe de schimmige handel in tweedehands kaartjes kan worden aagepakt met een innovatief idee en doordachte uitvoering daarvan. Hackshield onderscheidt zich omdat deze game zich richt op het on-line weerbaar maken van vaak nog kwetsbare kinderen.

De Anti Fraude Award is bedoeld als blijk van waardering voor een persoon, een organisatie of een initiatief die of dat zich aantoonbaar heeft onderscheiden en/of anderen inspireert. Zonder twijfel voldeden de drie genomineerden aan deze criteria. aldus het Expert Comité.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie